27
Eki
2008

Elektrik yokken eğlencelik

Author    Category Öylesine..     Tags     Okunma Sayısı Bu Yazı 246 kere okundu.
27
Eki
2008

Machivelli (Makyavel)

Author    Category Biyografi     Tags     Okunma Sayısı Bu Yazı 235 kere okundu.

Machiavelli’nin siyasal düşünüşünün odak noktası İtalyan Birliği’nin sağlanmasıdır. Siyasal görüşlerini oluşturan düşüncelerini bu amaca yönelik araçlar olarak geliştirmiştir. Bu araçlar aristokratik dinsel kültürden ödünç alınmış araçlar değil, burjuvazinin yarattığı yeni kültüre uygun lâyik ve bilimsel araçlardır. Machiavelli’nin burjuvazinin ulusal birlik amacına hizmet etmek için bu araçları nasıl kullandığını görmeden önce, yaşadığı yüzyılda İtalya’nın içinde bulunduğu koşulları kısaca hatırlayalım.

İtalya’da, daha önce (belirttiğimiz ekonomik gelişmeler ve siyasal (bölük pörçüklük içinde, Milano, Napoli, Venedik, Cenova kent devletleri yanı sıra, öteki siyasal birimler olarak birçok feodal beylik ve feodal bir siyasal kurum sayılması gereken Papalık Devleti vardı. Bunlar arasında Papalık, kökü kolay kolay sökülemeyecek güçlü bir feodal kalıntı olarak duruyordu.
Devam Et

27
Eki
2008

Aristotales

Author    Category Biyografi     Tags     Okunma Sayısı Bu Yazı 500 kere okundu.
”Poetika” adlı esriyle çağdaş politikanın, ”Ruh Üzerine” adlı denemesiyle ise bugünkü psikolojinin temellerini atmış Batı düşünce tarihini büyük ölçüde etkilemiş, bir çok kuramın babası, filozof, bilgi adamı.
[line]
Aristotales, M.Ö. 384 yılında Ege Denizinde bulunan Stagira adasında doğdu.Aristo’nun büyük babası Nicomachus, Büyük İskender‘in büyük babasının saray hekimiydi. Sarayla olan bu yakın ilişki, Aristo’nun yaşamını büyük ölçüde etkilemiştir.

Aristo eğitimine Eflatun‘un akademisinde başladı. Eflatun’un en gözde öğrencisiydi. Akademiyi bitirdiğinde yakın arkadaşı Hermias’ın kız kardeşiyle evlendi ve bir oğlu oldu. Hermias, Persler tarafından çarmıha gerilerek öldürülünce, Aristo dostunun anısına bir kaside yazdı.

Aristo, Büyük İskender’in öğretmenliğine atandığında, Mitylene‘de deniz hayvanları ve diğer konular üzerinde araştırmalar yapıyordu.

Devam Et

27
Eki
2008

KONFÜÇYÜS

Author    Category Biyografi     Tags     Okunma Sayısı Bu Yazı 208 kere okundu.

Büyük Çin bilgesi, filozof, siyasal yönetici ve Çin tarihinde resmi din olarak kabul edilen öğretilerin kuramcısı Konfüçyüs, M.Ö 551 yılında, Lu kentinde -şimdiki Shantung eyaletinde- doğdu. Chou hanedanlığı döneminde (M.Ö. 1027-256), Hristiyanlığın doğuşundan yaklaşık beş yüz yıl önce yaşadı. Küçük yaşlardayken babası ölünce, annesi tarafından mütevazı koşullarda büyütüldü.
Ambar bekçiliği ve kamu arazisi yöneticiliği yaptı ama asıl isteği, Chou hanedanlığının ilk zamanlarına özgü ahlak değerlerini yaymak, bu hanedanlığın kuruluş döneminde hüküm süren iki kralın, Wen ile Wu’nun ülkülerini yeniden canlandırmaktı. Ama onun dönemi zorlu bir dönemdi. Chou hanedanlığının ilk yıllarının ayırıcı özelliği olan siyasal birlik, siyasal güç, hanedanlığı oluşturan kent devletleri arasındaki çatışmalarla, hanedanlıktan olmayan devletlerin yayılmacı saldırılarıyla, dağlarla vahşi bölgelerden gelen göçebe toplulukların akınlarıyla büyük ölçüde örselenmişti.
Devam Et

27
Eki
2008

Internet sayfaları paralı mı oluyor ?

Author    Category Teknoloji     Tags , , , ,     Okunma Sayısı Bu Yazı 288 kere okundu.

Google’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Nikesh Arora’ya göre web ekonomisi de tıpkı basılı yayıncılık ekonomisi gibi gelişecek.

Internet yayıncılığının ticari mantığı tıpkı basılı yayıncılık ekonomisi gibi gelişecek -yani insanlar Internet’teki içerik için para ödemek durumunda kalacaklar.

Dünya Gazeteciler Birliği 2008 konferansındaki Dünya Editörler Forumunda konuşan Arora kendisini dinleyenlere “Web’teki iş modeli bugünkü iş modelinden farklı olmayacak” diyerek bugünkü durumun ilerde değişeceğinin sinyallerini verdi.

Şu anki mevcut durumda kitlesel bilgi ve haberler çok yoğun Devam Et

27
Eki
2008

Flamenko

Author    Category Genel     Tags ,     Okunma Sayısı Bu Yazı 799 kere okundu.

Flamenko, neredeyse gitarın tarihi kadar eski ya da kökü, gitarın da öncesine dayanan bir müzik türüdür, daha doğrusu bir yaşam tarzıdır.

Flamenkonun doğuş yeri İspanya’dan Arap yarımadasına kadar dayanır. İspanyol Yahudileri’nin, Hristayanlar tarafından gördükleri zulüm karşısında Yahudiler göç etmiş, kültürlerini yaşayabilecek, müziklerini icra edebilecek yerler aramışlardır. Hatta Arabistan’dan göç ederken udu da yanlarında Avrupa’ya götürerek gitarın ortaya çıkmasına da vesile olmuşlardır.

Kelime olarak flamenkonun ne olduğu, nereden türediği hakkında kesin bir birleşme yoktur. Ancak kabul gören görüşlerden biri Arapça “fellah minküm” (sizin grubunuzdan çiftçi anlamına gelir) kelimelerinden elde edildiğidir. Devam Et

Blog Widget by LinkWithin

Giriş

Facebook

Kategoriler

Arşivler

Takvim

Ekim 2008
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl   Kas »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Son YazIlar

Son Yorumlar

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Anket

Mobil İşletim Sistemi olarak hangisini tercih ediyorsunuz?

Sonuçları göster

Loading ... Loading ...

Kimler Çevrimiçi

Şuanda 23 ziyaretçi çevrimiçi
5 ziyaretçi, 18 robot, 0 üye
Yapımcısı Ziyaretçi Haritası

Reklam AlanI