28
Eki
2008

Sakıp Sabancı Müzesi

Author    Category Gezi     Tags     Okunma Sayısı Bu Yazı 720 kere okundu.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul’da Boğaziçi’nin en eski yerleşimlerinden Emirgan’da yer almaktadır.

Müzenin ana binası olan villa, 1927 yılında Mısır Hidiv ailesinden Prens Mehmed Ali Hasan tarafından İtalyan mimar Edouard De Nari’ye yaptırılmış ve Hıdiv ailesinin değişik mensupları tarafından uzun yıllar yazlık konut olarak kullanılmış, kısa bir süre de Karadağ Sefareti olarak hizmet vermiştir.

1950 yılında Adanalı sanayici Hacı Ömer Sabancı tarafından Hidiv ailesine mensup Prenses İffet’ten satın alınan köşk, aynı yıl satın alınarak önüne yerleştirilen Fransız heykeltıraş Louis Doumas’ın 1864 yapımı at heykelinden ötürü “Atlı Köşk” olarak anılmaya başlanmıştır.

Devam Et

28
Eki
2008

Florya Atatürk Köşkü

Author    Category Gezi     Tags     Okunma Sayısı Bu Yazı 1.280 kere okundu.

Marmara Denizi kıyısında, Yeşilköy ile Küçükçekmece arasında bir yerleşim bölgesi olan Florya’nın 19. yüzyılda sönük bir avcı uğrağı konumunda olduğu bilinmektedir. Atatürk’ün buraya olan ilgisiyle önem kazanan Florya giderek yazlık bir dinlenme merkezine dönüşmüştür.

Atatürk için İstanbul Belediyesi tarafından 1935 yılında mimar Seyfi Arkan’a projelendirilen köşk, yazlık bir konut olarak yapılmış ve aynı yıl 14 Ağustos tarihinde kullanıma açılmıştır.

Ulu Önder, 1936 yılının Haziran ve Temmuz aylarında uzunca bir süre burada yaşamış, siyasal ve bilimsel toplantılar için köşkü özellikle kullanmış, aralarında İngiliz Kralı VIII. Edward ve Madam Simpson’un da bulunduğu kimi önemli konukları burada ağırlamıştır.

Devam Et

28
Eki
2008

Deniz Müzesi

Author    Category Gezi     Tags     Okunma Sayısı Bu Yazı 1.536 kere okundu.

1897`de Bahriye Nazırı Bozcaadalı Hüseyin Hüsnü Paşa`nın emri ile Amiral Arif Hikmet Paşa ve Yüzbaşı Süleyman Nutkî Bey tarafından Taşkızak Tersanesi`nde (eski mayın deposunun üst katı) Deniz Müzesi ve Kütüphanesi adıyla kuruldu. İlk objeler denizcilikle ilgili kişi ve kurumlardan hibe yahut satın alma yoluyla elde edildi. 1914`te Bahriye Nazırı Cemal Paşa zamanında ressam Ali Sami Boyar`ın gayretleriyle genişletilip modernleştirildi. I. Dünya Savaşı sırasında (1914-1918) ve sonrasında Bahriye Müzesi Müdürlüğü adıyla Tersane içinde iki kez yeri değiştirildi. 1939`da II. Dünya Savaşı`nın başlamasıyla müzedeki eserler Konya`ya taşındı ve ziyarete kapalı tutuldu. Savaş sonrasında eserler İstanbul Kasımpaşa`daki Divanhane (bugünkü Kuzey Deniz Saha Komutanlığı) binasının bir bölümüne taşınarak depolandı.

Devam Et

28
Eki
2008

YEŞİLKÖY HAVACILIK MÜZESİ

Author    Category Gezi     Tags     Okunma Sayısı Bu Yazı 734 kere okundu.

Dünya havacılık tarihine geçmiş önemli gelişmeleri maket, model ve dökümanlarla gözler önüne seren, gelen ziyaretçilere aydınlatıcı bilgiler veren, Türk havacılık tarihinde kullanılmış uçak örneklerinin de sergilendiği muhteşem bir müze var İstanbul’da. Yeşilköy’de kurulmuş olan bu müze, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir Komutanlık olarak Havacılık Müzesi adı altında hizmet veriyor. Türkiye’de Havacılık Müzesi kurulması fikri ilk defa 1960’lı yıllarda ortaya atılmış ve çok geçmeden 1963 yılında yapılan ön çalışmalarla, elde kalmış olan eski uçak ve malzemelerin envanteri çıkartılmaya başlanarak, 1966 yılında bu konuyla ilgili bir komisyon oluşturulmuştur.

15 Mayıs 1971 tarihinde İzmir’in Cumaovası sivil havaalanında, ilk Havacılık Müzesi’nin açılışı gerçekleştirilmiştir. Ancak, müze alanının kısıtlı oluşu, modern bir müzecilik anlayışı için gerekli koşulların yetersizliği ve bulunduğu yerin ulaşım yönünden zorluklar içermesi nedeniyle Türkiye’de yeni bir müze binasının inşası söz konusu olmuş; yapılan inceleme ve araştırmalardan sonra da, müzenin Türk Havacılığı’nın doğduğu yer olan Yeşilköy’de, tren istasyonunun hemen arkasındaki Türk Hava Kuvvetleri’ne ait 15.000 metrekare genişliğindeki alana yapılmasına karar verilmiş; yapılan çalışma ve düzenlemelerin ardından modern müzecilik anlayışı içinde inşa edilen Havacılık Müzesi 16 Ekim 1985 tarihinde ziyarete açılmıştır. Müzenin 3000 metrekarelik kapalı alanında 8 sergileme salonu bulunmaktadır.  Devam Et

28
Eki
2008

David Beckham

Author    Category Biyografi     Tags     Okunma Sayısı Bu Yazı 545 kere okundu.

Gerçek adı David Robert Joseph Beckham. Hikayesi İngiliz orta sınıfının yaşadığı Essex bölgesinde başlıyor:
2 Mayıs 1975! Sonra babası ile sabahlara kadar futbol oynadığı parklar var. Hakkını yemeyelim, babası oğlundaki geleceği görmüş olmalı. 14 yaşında, sıkı taraftarı olduğu Manchester United’ın formasını giyiyor. Ve o günlerde öğretmenine bir mektup yazıyor. “Çok kararlıyım. Bir gün mutlaka A milli takıma gireceğim…”
Üç yıl sonra ikinci mektubu yazıyor: “Artık 2 bin sterlin sahibi bir futbolcuyum…”
Beckham’ın futbolla ilgili mutluluklarını paylaştığı bu öğretmenle ilişkisinde dramatik bir son da var. Bu öğretmen, 1998′de İngiltere’nin dünya kupasından elendiği gece ölüyor.
Bilindiği gibi Beckham, bugüne kadar tüm hayatını kazandığı, şöhretini borçlu olduğu Manchester United’tan, dünyanın en zengin spor kulübü Real Madrid’e transfer oldu.
Devam Et

28
Eki
2008

Bombalar Altında – Under The Bombs

Author    Category Sinema     Tags     Okunma Sayısı Bu Yazı 275 kere okundu.

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 1 Ağustos 2008
Yönetmen : Philippe Aractingi
Senaryo : Michel Léviant, Philippe Aractingi
Oyuncular : Bshara Atallah, Rawia Elchab, Nada Abou Farhat, Georges Khabbaz
Yapımcı : François Cohen-séat, Paul Raphaël, Hervé Chabalier, Philippe Aractingi
Görüntü Yönetmeni : Nidal Abdel Khalek
Müzik : Lazare Boghossian, René Aubry
Dağıtım : Bir Film
Yapım : 2007, Fransa / Lübnan / Belçika / İngiltere, 98 Dk.

 

Konusu : Zeina Dubai’de yaşamaktadır. Kocasıyla boşanmanın eşiğindeyken oğlu Karim’i, evdeki gerilim ve kavgalardan uzak tutmak adına güney Lübnan’da küçük bir köy olan Kherbet Selem’de yaşayan kız kardeşinin yanına yollar. Birkaç gün sonra, Lübnan’da savaş patlak verir. Büyük bir kaygı duyan Zeina, ambargo dolayısıyla Beyrut limanına ulaşamadığı için Türkiye üzerinden Lübnan’a geçiş yapar.

Devam Et

Blog Widget by LinkWithin

Giriş

Facebook

Kategoriler

Arşivler

Takvim

Ekim 2008
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl   Kas »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Son YazIlar

Son Yorumlar

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Anket

Mobil İşletim Sistemi olarak hangisini tercih ediyorsunuz?

Sonuçları göster

Loading ... Loading ...

Kimler Çevrimiçi

Şuanda 13 ziyaretçi çevrimiçi
3 ziyaretçi, 10 robot, 0 üye
Yapımcısı Ziyaretçi Haritası

Reklam AlanI