Aralık 2nd, 2008 Arşivi

  • GökkuÅŸağı

    0

    GökkuÅŸağı, güneÅŸ ışınlarının yaÄŸmur damlalarında veya sis bulutlarında yansıması ve kırılmasıyla meydana gelen ve ışık tayfı renklerinin bir yay ÅŸeklinde göründüğü meteorolojik bir olaydır. GökkuÅŸağında görülen yedi renk; kırmızı, turuncu, sarı, yeÅŸil, turkuaz, mavi ve mordur.Tipik bir gök kuÅŸağı kırmızı, turuncu, yeÅŸil, mavi ve mor renklerinden meydana gelen bir renk sırasına sahip bir veya daha fazla aynı merkezli arklardan ibarettir. En çok rastlanan çeÅŸidi ilkel (birinci) gökkuÅŸağıdır. Bu çeÅŸidin merkez açısı 42° civarındadır ve kırmızı renk dış tarafa, mor renk iç tarafa isabet eder. Bazen ışığı daha zayıf merkez açısı 50° civarında olan tali (ikinci) gökkuÅŸağına da rastlanır. Bunda renk diziliÅŸi diÄŸerinin tersidir. Bunların haricinde sadece dar kırmızı veya kırmızı-yeÅŸil renk bantlarından müteÅŸekkil küçük kuÅŸaklar da görülür ve bunlar birinci gökkuÅŸaklarının iç tarafında ve ikincilerin dış tarafında bulunurlar. » Devamını Oku

  • Google Sandbox

    2

    Google SandBox, Google tarafından yeni web sitelerine uygulandığı düşünülen bir çeÅŸit filtreleme sistemidir. Bu filtrelemenin bir sonucu olarak söz konusu site, içeriÄŸindeki en önemli anahtar kelimeler için yapılan aramalarda dahi, sonuçlarda gerilerde kalır. Bir site çok iyi bir içeriÄŸe, iyi bir PageRank’a ve siteye diÄŸer sitelerden yönlendirilmiÅŸ birçok baÄŸlantıya sahip olsa bile SandBox etkisinde kalabilir, çünkü PageRank’ın Sandbox’a etkisi bulunmamaktadır.

    Peki sitemizin Google Sandbox’a düşüp düşmediÄŸini nasıl anlarız?

    Google arama çubuÄŸuna site:siteadresiniz.com (İlk baÅŸtaki site: sözcüğü aynı kalacak) yazın. EÄŸer arama sonucunda siteniz » Devamını Oku

  • YaÅŸam ile örüm arasında ki çizgi

    0

    Kan görmek istiyor gözlerim… Ya akmalı benden yada akıtmalıyım biyerlerden.ölüm istiyor bedenim,ya ölmeliyim yada öldürmeliyim ruhsuz bedenleri…yaÅŸamla ölüm arasındaki o ince çizgide cambazlık yapıyorum bu aralar.ayağım kayınca cığlıklar düzgün yürüyünce ise alkışlar kopuyor biyerlerden..!!! yalnızca yaÄŸmur yaÄŸdığında seviyorum bu ÅŸehrin insanlarını herkesin yüzü gözü ıslak,baÅŸları eÄŸik omuzlarının arasında!!! yaÄŸmur yaÄŸdığında herkes benim hep olduÄŸum gibi… ben lanetim zamanın baÅŸlangıcından sonuna ve hatta ötesinde sonsuzluÄŸa kadar ben katilim minicik bir ruhun kanını ben akIttIm ilk defa ben kıskandım çılgınlığın boÅŸluÄŸundayım bir ruhum hayalim umudum mutluluÄŸum adım yok benim ne insanım ne melek ne ÅŸeytan ben lanetim!!! yürüdüğüm kaldırımlarda duruyorum. aÄŸlıyorum ve tek tek itiraf ediyorum cinayetlerimi. luzumsuz bir “KAN” akıyor damarlarımdan. herÅŸey ne kadar kırmızı ve ne kadar anlamsız. dokunamıyorum içimdeki cesetlere ve gömdüğüm yerlerini bulamıyorum.
    » Devamını Oku

    Blog Widget by LinkWithin