10
May
2010

64 bit İşletim Sisteminde 32 bitlik dll ve ocx Dosyalarını .Net’le(Dotnet) import Etme Sorununun Çözümü

Merhaba Arkadaşlar,

Bende bu win7 denilen işletim sistemine geçtim. tabiki 64 bit versiyonuna. Gel görünki .netle yaptığım önceki projelerimde kullandığı,

” [DllImport("inpout32.dll", EntryPoint = "Out32")]
public static extern void Output(uint adress, int value); ”

gibi dll importlama işlemlerinde dosya bulunamıyor hatası aldım. Belli bir araştırmadan sonra 32 bitlik .dll ve .ocx dosyaların 64bitlik işletim sistemlerinde import edilemediğini ve bunların 64 bitlik versiyonlarının yüklelip ondan sonra importlama işleminin gerçekleştirilmesi lazımmış.

Bu çözüm 1. çözümümüz fakat herzaman o dll ve ocx 64bitlik versiyonlarını bulma gibi bir şansımız olmayabilir. Eee napacaz diye soracaksınız. İkinci çözüm dll leri 64 bite kayıt ettirmek ve yolumuza eskisi gibi devam etmek.

“inpout32.dll”  veya “mswinsck.ocx” dosyaları için için çözüm oluşturmak istersek;

  1. Dosyalarımızı “C:\Windows\SysWOW64″ klasörüne kopyalıyoruz,
  2. Başlat menuye girin ve cmd yazın(win7 için) ve yönetici olarak çalıştırın.
  3. “C:\Windows\SysWOW64″ dizinine giriş yapın
  4. “regsvr32 mswinsck.ocx” veya “regsvr32 inpout32.dll” yazın.

Karşınıza şöyle bi ileti çıkacak; mswincsk.ocx için  bu

inpout32.dll dosyası içinde,

tamam deyip normal 32 bitteki yaptığımız işlemleri yapıp işmize bakıyoruz. Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın….

Blog Widget by LinkWithin

4 Yorum to “64 bit İşletim Sisteminde 32 bitlik dll ve ocx Dosyalarını .Net’le(Dotnet) import Etme Sorununun Çözümü”

  • gurultu12 02 Ocak 2011, 16:53

    merhaba hijack diye başlayan mswinsck.ocx hatası alıyorum.pc sürekli donuyor. lütfen yardımcı olunn!!

  • Umut Sinan Şirin 03 Ocak 2011, 16:33

    Merhaba, hatayı tam olarak belirtebilir misin.

  • gurultu12 05 Ocak 2011, 20:55

    pc yi açtığım zaman karşıma ‘hijak this’ diye bir uyarı geliyor. ya okeylemek durumundayım ya da kapatmak. hata olarak mswinsck.ock yi gösteriyor ???

  • Umut Sinan Şirin 06 Ocak 2011, 08:53

    “mswinsck.ocx” vb için “winsock”(soket) companetti için dosyadır. bu dosyayı kullanan bir program kullanıyormusun yada bir projedemi kullandın?. başlangıç programlarını kontrol et ve kullanmadığın programları kaldır.(run>>msconfig>>başlatma). Yukardaki yazımda anlatığım register işlemini yapmanı tavsiye ederim. Çünkü mswinsck.ocx dosyası 32 bit işletim sistemleri için oluşturulmuştur. Bu yuzden 64bitte bu dosyalar fiziksel olarak olsa dahi programlar dosyayı kullanamazlar.64bitte kullanmak yukarda anlattığım register işlemini yapmalısın. Ama dersenki ben bu dosya ile işim yok “malwarebytes” programını kurup bir tarat pcni.

Yorum Yapın

Yazıya yorum yapmak için lütfen Giriş yapınız.

Giriş

Facebook

Kategoriler

Arşivler

Takvim

Şubat 2012
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Oca    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Son YazIlar

Son Yorumlar

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Anket

Mobil İşletim Sistemi olarak hangisini tercih ediyorsunuz?

Sonuçları göster

Loading ... Loading ...

Kimler Çevrimiçi

Şuanda 9 ziyaretçi çevrimiçi
0 ziyaretçi, 9 robot, 0 üye
Yapımcısı Ziyaretçi Haritası

Reklam AlanI