17
Ara
2008

İSTANBUL 2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ

Author    Category Genel     Tags , , , ,     Okunma Sayısı Bu Yazı 307 kere okundu.

2010’da Avrupa Kültür Başkenti olmaya hazırlanan İstanbul için sürdürülen çalışmalar, bir dizi tanıtım toplantısıyla kültür-sanat, iş, iletişim dünyası ve yabancı misyon temsilcileriyle paylaşılıyor. Toplantılarda, Ajans yönetmen ve direktörleri, kendi alanlarında yürüttükleri çalışmaları anlatarak katılımcıları 2010 sürecine destek olmaya çağırıyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, yeni bir döneme adım atarken, bugüne kadar yapılan çalışmaları ve hayata geçirilecek projeleri bir dizi tanıtım toplantısıyla kültür-sanat, iş, iletişim dünyasının ve yabancı misyonun temsilcileriyle paylaşıyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri M. Çolakoğlu ve Genel Sekreteri Eyüp Özgüç’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantılarda, Ajans yönetmen ve direktörleri kendi alanlarında yürüttükleri çalışmaları anlatarak katılımcıları 2010 sürecine destek olmaya çağırıyorlar.

Swissotel’de gerçekleştirilecek toplantıların ilki, 24 Kasım Pazartesi günü kültür-sanat dünyasının temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. 25 Kasım’da iş dünyasının, 26 Kasım’da ise iletişim dünyasının temsilcilerinin davetli olduğu toplantıların sonuncusu 27 Kasım’da İstanbul’daki yabancı misyonun temsilcileri olan konsolosluklar ve kültür ataşeliklerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

“Sahne Senin İstanbul” sloganıyla başlatılan tanıtım kampanyası çerçevesinde düzenlenen toplantıda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projelerini, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmeni Dikmen Gürün, Görsel Sanatlar yönetmeni Beral Madra, Müzik ve Opera Yönetmeni Cem Mansur, Müzik Yönetmeni Garo Mafyan, Edebiyat Yönetmeni Ahmet Kot, Geleneksel Sanatlar Yönetmeni Ömer Faruk Şerifoğlu, Kent Kültürü Yönetmeni Gürhan Ertür, Çok Yönlü Projeler Yönetmeni Serhan Ada, Sinema Yönetmen Yardımcısı Ayşen Sever, Kentsel Uygulamalar Direktörü Korhan Gümüş, Kültürel Miras ve Müzeler Direktörü Suay Aksoy, Dış İlişkiler Direktörü Esra Nilgün Mirze anlattı.

“İstanbulluların sahiplenmesi en büyük başarı”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri M. Çolakoğlu, 2010 yılının İstanbul’u için, pek çok farklı alanda çalışmanın yürütüldüğünü belirterek, böylesine kapsamlı ve karmaşık bir projenin ancak sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim, merkezi hükümet, özel sektör kuruluşları ve kültür sanat dünyasının ortak çabasıyla başarıya ulaşabileceğini belirtti. Çolakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi bizlere düşen, bu fırsatı değerlendirip, yeni bir başlangıç yaparak, bu görkemli kenti, silkinip kendine getirecek çalışmaları başlatmaktı. Daha da önemlisi, tarih boyunca farklı dinlerden, milliyetlerden, kültürlerden insanların bağrında barış ve huzur içinde yaşayabilmesini sağlayan, kendine özgü bir birlikte yaşama kültürü geliştiren İstanbul’un bu özelliğini kendi iç dengelerini ve barışını arayan uluslararası topluma bir örnek olarak sunmak.”
Ajansın 2008 yılında 280 milyon YTL olan bütçesinin, 2009’da 805 milyon YTL olacağını belirten Çolakoğlu, bunun yüzde 70’inin kentsel uygulamalar alanındaki kalıcı projelere aktarılacağının altını çizdi. Çolakoğlu, kültürel mirasın korunarak İstanbul’un çağdaş yüzünü parlatacak, İstanbulluların kültür-sanat hayatını zenginleştirecek, kente yeni sanat alanları kazandıracak, sanatçıların dünyaya açılmalarını sağlayacak yüzlerce proje gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Genel Sekreteri Eyüp Özgüç ise, Ajansın yeni döneme büyük bir heyecanla girdiğini belirterek, İstanbulluların bu projeyi sahiplenmelerinin kendileri için en büyük başarı olacağını söyledi. İstanbul için yıllardır bekleyen projelerin hayata geçirilmesini hedeflediklerini söyleyen Özgüç, AKM’nin yenilenmesi, dünyanın en büyük Çin ve Japon porselenlerinin bulunduğu Topkapı Sarayı mutfaklarının restorasyonu, Theodosius Limanı projesi gibi yalnızca İstanbul’u değil, tüm Türkiye’yi ilgilendiren, hatta uluslararası ölçekte çok boyutlu projeler için uzman ekiplerle birlikte hızla çalışılmaya başlandığını söyledi.

Ajans bünyesindeki yönetmenler ve ekiplerinin, çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüğünü söyleyen Özgüç, önümüzdeki dönemde de düzenli olarak bu tür bilgilendirme toplantılarında Türkiye’nin fikir önderleriyle bir araya geleceklerini ve işbirliği içinde olacaklarını belirtti.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, sivil toplum, merkezi ve yerel yönetimler ile özel sektörün bir çatı altında toplandığı yeni bir yönetişim modelini uygulayarak çalışmalarını hayata geçiriyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projelerinin gerçekleştirilmesi için merkezi bütçeden ayrılan kaynak dışında iş dünyasından destek alınması hedefleniyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesine yapılacak her türlü maddi destek, vergi matrahından düşülebiliyor.

Blog Widget by LinkWithin

Yorum Yapın

 

Giriş

Facebook

Kategoriler

Arşivler

Takvim

Mayıs 2012
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Nis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Son YazIlar

Son Yorumlar

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Anket

Mobil İşletim Sistemi olarak hangisini tercih ediyorsunuz?

Sonuçları göster

Loading ... Loading ...

Kimler Çevrimiçi

Şuanda 11 ziyaretçi çevrimiçi
2 ziyaretçi, 9 robot, 0 üye
Yapımcısı Ziyaretçi Haritası

Reklam AlanI