Çalışanlar arasında en verimsiz gün; Cuma!
Canon tarafından Avrupa’nın 18 ülkesinde yürütülen son araştırma, ofis çalışanlarının, iş gününün sadece yüzde 75′inde tam kapasite ile çalıştıklarını, işyerinde geçirdikleri zamanın dörtte birinin ise verimsiz olduğunu ortaya koydu.
Katılımcıların yüzde 46′sı, gelişmiş yazıcıların iş yerindeki verimliliği arttıracağına inandığını belirtirken, Canon yetkilileri, “Şirketler, Canon’un yeni teknolojiye sahip çok fonksiyonlu fotokopi makine ve yazılım çözümleri sayesinde ofisteki verimliliği teşvik edip, kar hanesini olumlu yönde etkileyebilirler” diyor.
ICM adlı araştırma şirketi tarafından yürütülen araştırma, 18 Avrupa ülkesinde yaklaşık 5.500 ofis çalışanının davranış ve tecrübelerini mercek altına alarak, çalışanların verimliliğini etkileyen faktörleri belirledi.
Parasal ödüller ve ikramiyeler gibi teşviklerin, çalışanların yüzde 80′inin daha verimli olmasını etkilediği görülürken, Avrupa çapındaki çalışanların yüzde 85′inin, verimliliklerini artıran şeyin ‘takdir edilmek’ olduğunu söylemesi dikkat çekici bulundu.
Canon Avrupa Ofis Çözümleri Pazarlama Müdürü Adam Gillbe araştırmaya ilişkin şunları söyledi: “Şirketlerin rekabet etmeye devam edebilmeleri ve iş gücünden mümkün olduğunca çok faydalanmaları için her şeyi yapmaları gereken mevcut ekonomik atmosferde, verimlilik eksikliği en önemli sorundur. Çalışanların değerinin anlaşılması ve takdir edilmelerinin, para ve finansal teşviklerden daha önemli olduğu gerçeği son derece çarpıcıdır. Çalışma verimliliğini teşvik etmek için çalışanınızın önüne para koymanız en iyi yol değildir. Bunun yerine, biraz takdir ve övgü, üretkenlik kayıplarınıza ilaç gibi gelecektir.”
Gillbe, “Ofis çalışanları, çalışma günü içinde daha esnek olabilirlerse çok daha verimli olacaklarını söylüyor. Bu geleneksel beş günlük çalışma şekline uymasa da, çalışanlara çalışmak istedikleri yer ve zaman konusunda özgürlük vermek üretkenlik potansiyelini artırabilir” dedi.
Haftanın en verimsiz günü, Cuma!
Çalışma haftasını analiz eden araştırmaya göre, katılımcıların üçte biri günler arasında bir fark olmadığını belirtirken, Avrupalı çalışanların %24′ü Salı gününün en verimli gün olduğunu ve İngilizler de (%22) Pazartesi gününün en verimli gün olduğunu belirttiler. Pazartesi gününün en verimsiz gün olduğunu iddia eden İtalya, Portekiz ve Almanya dışında, birçok Avrupa ülkesi, Cuma gününün haftanın en verimsiz günü olduğunu söyledi.
Araştırma sonucuna göre, günün ilk saatlerinde daha verimli olan çalışanlar, öğle yemeğinden hemen sonra ve akşama doğru gevşiyor. Çalışanların hemen hemen üçte biri öğle yemeğinden hemen sonra (Fransa’da bu oran %51′e kadar çıkıyor) ve akşama doğru (Hollanda’da bu oran %46′ya kadar çıkıyor), yorgunluk ve halsizlik nedeniyle en düşük verimle çalışıyor. Sabah saatlerinde en düşük verimle çalışanların %19′unun ana nedeni, ayılmakta güçlük çekmeleri.
Temmuz-Ağustos en verimsiz aylar
Benzer biçimde, ağustos ayını en verimsiz ay seçen İtalya, İspanya ve Portekiz; Temmuz ayını en verimsiz ay seçen İsveç, Finlandiya ve Norveç’le, Avrupalı çalışanların %25′i Temmuz ve Ağustos aylarını yılın en verimsiz iki ayı seçtiler. Buna karşın, İngiltere’deki ofis çalışanlarının %24′ü Aralık ayında en düşük verimle çalıştıklarını belirttiler.
Çalışma saatleri sırasında yapılan kısa süreli sohbetlerin, egzersizlerin, çay ve kahve molalarının, üretkenliği artırmada en etkili “mükemmel molalar” olduğu ortaya çıktı. İş arkadaşlarıyla yapılan sohbetlerin çalışma verimini arttırmaya yardımcı olduğuna en çok inananlar (yüzde 28) Danimarkalı ofis çalışanları olurken, Polonyalıların yüzde 27′si bir fincan kahve ya da çayı tercih ediyor.
Daha fazla IT bilgisi üretkenliği artırabilir
Teknolojiye duyulan güven günden güne artsa da, çalışanlar ofis IT sistemlerinden faydalanmak için yeterli bilgiye sahip olmadıklarını belirttiler.
Canon Eurasia Ofis Ürünleri Pazarlama Müdürü Şenol İder, ofis yazıcısına karşı tutumların, bu bilgi ve anlayış eksikliğine çarpıcı bir örnek olduğunu belirtiyor: “Çalışanların dörtte biri, ofis yazıcılarını kullanmak için yeterince eğitimli olduklarını hissetmediklerini belirtiyor. Yapılan araştırmalar ayrıca gösteriyor ki, çalışanların üçte biri, ofis yazıcısı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarının üretkenliklerini artırmalarına yardımcı olacağına inanıyor.”
Avrupa genelinde yürütülen araştırma sonucunda katılımcıların %46′sı, gelişmiş yazıcıların iş yerindeki verimliliği arttıracağına inandığını gösteriyor. Bu oran, Portekiz, İspanya ve Macaristan’da daha da yüksek.
Canon yetkilileri, Canon’un yeni teknolojiye sahip çok fonksiyonlu fotokopi makine ve yazılım çözümleri sayesinde, şirketlerin işletmelerini en iyi şekilde geliştirmelerine yardımcı olduğunu vurgulayarak, “Şirketler, Canon çözümlerini kullanarak ofisteki verimliliği teşvik edip, kar hanesini olumlu yönde etkileyebilirler” diyor.
Notlar:
Avrupa’daki ofis çalışanları, günün üçte birinde tam kapasite ile çalışıyorlar. Alman çalışanlar, günün yüzde 80′inden fazlasını tam kapasite ile çalışarak geçirdiklerini belirttiler.
Katılımcıların %85′i beğenilme hissinin daha verimli olmalarına katkı sağladığını belirtirken, bunu çalışma verimini ateşlemek için tek ve en önemli faktör olarak adlandırdı. Oyun odaları veya ofis barı gibi daha modern ve eğlenceli ofis trendlerinin, çalışanların üçte birini daha az verimli kıldığı ortaya çıktı.
Çalışanların yaklaşık altıda biri, iş arkadaşları ile sohbet etmenin, iş yerindeki kişisel verimi arttırmak için en etkili mola olduğunu belirtti. Bu özellikle Danimarka (yüzde 28) ve Hollanda (yüzde 27) için geçerli. İnternet ve popüler sosyal ağ sitelerinde zaman geçirmek ilginç biçimde çok gözde bir mola değil; katılımcıların sadece yüzde 5′i bunun kişisel verimliliği arttırmak için mükemmel bir mola olduğunu belirtti.
Çalışanların yarısından fazlası (yüzde 54), hiçbir ayın diğerinden daha verimli veya verimsiz geçmediğini düşünüyor.
Çalışanların üçte biri, Temmuz ve Ağustos aylarını en az verimli olan ay olarak seçtiler.
İngilizlerin üçte biri en çok Aralık ayında verimsiz oluyor.
2 Yorum to “Çalışanlar arasında en verimsiz gün; Cuma!”
Yorum Yapın
Giriş
Kategoriler
Arşivler
Takvim
| Pts | Sal | Çar | Per | Cum | Cts | Paz |
|---|---|---|---|---|---|---|
| « Nis | ||||||
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
| 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
| 28 | 29 | 30 | 31 | |||
Son YazIlar
- 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu olsun
- Geleceği Kurtarmak İçin … Geçmişe Dönüş : SİYAH GİYEN ADAMLAR 3
- Rüya Takım Görev Başında :YENİLMEZLER
- HTC Sensation Android 4.0 orjinal rom’da root nasıl olunur?
- Revo Uninstaller
- HTC Sensation Android 4.0 Sense 3.6 güncellemesi Türkiye için geldi
- Dünya İçin Savaş Denizde Başlayacak : BATTLESHIP
- Aşk Yeniden : AŞK YEMİNİ
- Son Dilim En Güzelidir : AMERİKAN PASTASI BULUŞMA
- Öfkeyi Hisset : TİTANLARIN ÖFKESİ
Son Yorumlar
- HTC Sensation Android 4.0 Sense 3.6 güncellemesi Türkiye için geldi için Güray
- HTC Sensation Android 4.0 Sense 3.6 güncellemesi Türkiye için geldi için taner
- HTC Sensation için Türkiye Orjinal Romu için Güray
- HTC Sensation için Türkiye Orjinal Romu için gokhan
- 64 bit İşletim Sisteminde 32 bitlik dll ve ocx Dosyalarını .Net’le(Dotnet) import Etme Sorununun Çözümü için tayfun
- SQL SERVER 2005 EXPRESS EDITON’ da OTOMATİK YEDEKLEME GÖREVİ OLUŞTURMA için Gül Korkmaz
- HTC Sensation Android 4.0 Sense 3.6 güncellemesi Türkiye için geldi için Güray
- HTC Sensation Android 4.0 Sense 3.6 güncellemesi Türkiye için geldi için Yiğit
- HTC Sensation Android 4.0 orjinal rom’da root nasıl olunur? için Güray
- HTC Sensation Android 4.0 orjinal rom’da root nasıl olunur? için Ertuğrul
En Çok Okunanlar
- Eset Nod32 Antivirüs ekrn.exe Sorunu (Çözümü) - 24.543 kere okundu.
- Windows 7 Kurulum Sorunu (Çözümü) - 18.607 kere okundu.
- Skyfire 4.3.2.1_3001 Hatası (Symbian ve Windows Mobile Çözümü) - 14.110 kere okundu.
- Nokia 5800 Temaları - 12.623 kere okundu.
- Golden Retriever - 11.701 kere okundu.
- Kilyos - 10.047 kere okundu.
- Şemsiye Tarihçesi - 9.115 kere okundu.
- “o” an fotoğrafları - 7.961 kere okundu.
- Prag - 6.982 kere okundu.
- Nokia 5800 Programlar 1 - 6.636 kere okundu.
- BİSİKLET - 6.060 kere okundu.
- Sigarayı İlk Kim Keşfetti? - 5.441 kere okundu.
- Vista ve Win7 için i900 Omnia Rom Yükleme - 5.421 kere okundu.
- IPhone 2 Çıktı ve Satışta.. - 5.418 kere okundu.
- Barış Manço - 5.180 kere okundu.
Etiket Bulutu
WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck and Luke Morton requires Flash Player 9 or better.


Bu Yazı 471 kere okundu.
Bence Türkiyede de çalışanlarımızın %99,5 u tam kapasite çalışıyor,eee tatili hakediyoruz lütfen!!!
Bence cuma günü ertesi gün iş olmamasının psikolojisiyle gaza gelip daha iyi çalışılır:)