31
Ağu
2009

Kuran,tespih,ezan,dua elektronik oldu.

Author    Category Teknoloji     Tags , , , , , ,     Okunma Sayısı Bu Yazı 760 kere okundu.

islamKuran, tespih, dua ve ezan elektronik oldu, sektör 100 milyon dolara çıktı.

Elektronik ortama taşınan Kuran-ı Kerim, tespih, hac rehberi, dualar ve ezan, ramazan ayında artan taleple 100 milyon dolarlık sektör yarattı. Ramazan ayıyla beraber dijital İslami ürünlerin satışında yüzde 500’lere varan artış yaşandığını belirten İslami Elektronik Ürünler firmasının kurucusu Ahmet Toplu, dini elektronik ürünlerin fiyatının 90-225 TL arasında olduğunu söyledi.

RAMAZAN ayı, İslami elektronik ürünler pazarında yüzde 500’e varan oranda talep artışı yaratırken, sektörün büyüklüğünü de 100 milyon dolara taşıyor. Türkiye’de en çok satılan dini elektronik ürün, dijital cep Kuran-ı Kerim olurken, diğer İslami elektronik cihazlar arasında kalem tipinde Kuran okuyucusu, MP4 Kuran-ı Kerim, tam otomatik ezan saati, dijital hac rehberi, elektronik tespih, dijital zikirmatik yer alıyor. İlahi ve hatim CD ve VCD’leri de talep görüyor.

Yüzde 500 artış

İnternet üzerinden satış yapan İslami Elektronik Ürünler firmasının kurucusu Ahmet Toplu, ramazan ayı ve kandillerde satışlarının yüzde 500’lere varan oranlarda arttığını belirterek, Türkiye’de yeni yeni gelişen sektörün büyüklüğünün 100 milyon dolara çıktığını söyledi. Dini elektronik ürünlerin daha çok internet üzerinden satıldığını dile getiren Toplu, “En çok, dijital Kuran talep görüyor. Dijital Kuran’da, telaffuz ve görüntülü Kuran elifba harfleri, 2 bin şehrin kıble yönü ve namaz saatleri, altı dil desteği bulunuyor. Said-i Nursi’nin hayatını anlatan MPEG 4 şeklindeki Cep Nur’lar da çok satıyor. Ramazan öncesinde dijital hatim setleri de, çok talep gördü” dedi.

90 TL’den başlıyor

Dini elektronik ürünlerin fiyatlarının 90 TL’den başlayarak 225 TL’ye kadar çıktığını aktaran Ahmet Toplu, sektörün krizden de etkilenmediğini, insanların eğlencesinden ve lüksünden keserken maneviyatından kesmediğini vurguladı. Toplu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elektronik ürünleri, gençlerin yanında orta yaş ve üzeri insanlar satın alıyor. İslami elektronik ürünlerin hediye olarak da alımı tercih ediliyor. Türkiye’de bu pazarda satışların yüzde 60’ını gerçekleştiriyoruz. Büyükşehirler yanında Anadolu’nun her şehrinden online talepler alıyoruz.”

Dijital İslami ürünler

Dijital cep Kuran
MPEG4 Kuran
Otomatik ezan saati
Dijital hac rehberi
Elektronik tespih
Dijital zikirmatik
İlahi CD ve VCD’leri

En çok dijital cep Kuran satıyor

İSLAMİ elektronik ürünler arasında en çok, dijital cep Kuran’lar talep görüyor. Pek çok marka, bu alanda rekabet ediyor. Türk markalarının da bulunduğu dijital cep Kuran’larında şu özellikler yer alıyor:
Kuran-ı Kerim’in tamamı Türkçe mealli
Telaffuz ve görüntülü Kuran harfleri
160-105 piksel büyük LCD ekran
Dahili hoparlör veya kulaklıkla dinleme
Gece kolay okunması için ışıklı arka plan
Normal cep telefonu şarjlarıyla şarj edilebiliyor
Cep telefonu pilleri kullanılabiliy

Blog Widget by LinkWithin

Yorum Yapın

Yazıya yorum yapmak için lütfen Giriş yapınız.

Giriş

Facebook

Kategoriler

Arşivler

Takvim

Şubat 2012
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Oca    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Son YazIlar

Son Yorumlar

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Anket

Mobil İşletim Sistemi olarak hangisini tercih ediyorsunuz?

Sonuçları göster

Loading ... Loading ...

Kimler Çevrimiçi

Şuanda 14 ziyaretçi çevrimiçi
3 ziyaretçi, 11 robot, 0 üye
Yapımcısı Ziyaretçi Haritası

Reklam AlanI